Název produktu:
Cena (bez Dph):
Dph:
Cena (včetně Dph):

Kategorie:

Dostupné množství:

K jídlu Český produkt Bio Raw Vegan Bez lepku Bez mléka Bez cukru

Popis produktu:
Exotické zelené rozinky jsou vyhlášenou pochoutkou již po mnohá staletí. Dostaly jméno podle významného starého středoasijského města.

Rozinky Green Khorog mají neobvyklou zelenou barvu, jsou poměrně veliké a příjemně sladké. Chutí i konzistencí připomínají kandované ovoce.

Pocházejí z úrodné půdy čisté oblasti, která díky své kvalitě a množství slunečního záření nikdy nemusela být vystavená pesticidům či herbicidům. Jsou ručně sklízeny a šetrně sušeny na slunci.

Khorog [chorog] je jedním z nejstarších měst ve střední Asii. Archeologické výzkumy potvrdily, že toto město bylo osídleno již ve čtvrtém století našeho letopočtu. V jeho ranných dobách hrálo město důležitou roli v historii střední Asie. Díky své poloze na úpatí pohoří Pamír, důležité křižovatce na jižní části Hedvábná stezky, bylo po staletí tranzitní stanicí pro karavany putujícími se zbožím mezi Východem a Západem. Místní zelené rozinky byly oblíbenou komoditou a staly se vyhlášenou pochoutkou jak v Evropě, tak v Asii. Díky jejich původu se jim říkalo právě „khorog“.

Tak jako tehdy, se i dnes vyznačují nejen jejich velikostí a barvou, ale i unikátní sladkou chutí, která vás přenese do příběhů tisíce a jedné noci. Díky celoroční průměrné hodnotě slunečního svitu 7,9 hodin denně a vynikající úrodné půdě, která nikdy nebyla vystavena působení pesticidů a herbicidů, získávají rozinky svou jedinečnou velikost a fantastické aroma. K výjimečné kvalitě přispívá i pečlivá ruční sklizeň a šetrné sušení na slunci.

Tyto kvalitní sušené rozinky neobsahují žádné přísady, konzervační látky nebo barviva.

Svou konzistencí připomínají kandované ovoce a mnozí by přísahali, že v paletě chutí cítí např. hrušky máslovky. Ve 100g hrozinek je přibližně 65% sacharidů, 3 procenta bílkovin a pouze 0,6 procent tuku. Jejich konzumace je tedy vhodná pro rychlé doplnění cukrů při/po sportovním výkonu, případně jako zdravá náhražka konvenčních sladkostí.

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota: 1262 kJ / 298 kcal
Tuky: 0,6 g
- z toho nasycené: 0 g
Sacharidy: 68 g
- z toho cukry: 61 g
Vláknina: 5,2 g
Bílkoviny: 2,5 g
Sůl: 0,05 g
Vitamín C: 1,1 mg

Složení: 100 % rozinky Green Khorog 
Země původu: Tadžikistán

Informace pro alergiky: může obsahovat stopy ořechů a sezamu
Skladování: uchovejte v suchu, temnu a chladnu








Tento produkt již není v naší nabídce. Pro objednání zboží je nutné se přihlásit / registrovat.